TURISTIČKE ATRAKCIJE

TURISTIČKE ATRAKCIJE

MOUNT EVEREST

Dosegnite najvišu točku na zemlji ili odlučite proživjeti svoj san stojeći pored Mount Everesta (8.848 m).

Regija Everest u Nepalu više je od pukog penjanja i pješačenja, to je iskustvo koje mijenja život, a neki ga doživljavaju kao putovanje blizu postizanja Nirvane. Smještena u sjeveroistočnoj provinciji Nepal, ova regija nalazi se u svom svijetu s ogromnim ledenjacima, slapovima, najvišim planinama, dubokim dolinama, nesigurnim naseljima i izdržljivim ljudima koji izazivaju najteže uvjete koje im je priroda bacila u zrak. velike nadmorske visine.

LUMBINI

Lumbini je poznat po tome što je rodno mjesto Siddharthe Gautame, povijesnog Buddhe, poznatog kao Buddha Shakyamuni. Smješten je na glavnoj turističkoj stazi, gotovo 250 kilometara od Kathmandua, Lumbini je vrijedno zaobilaznica na putu od Pokhare do Nacionalnog parka Chitwan.U ovom hodočasničkom gradu, UNESCO-ve svjetske baštine, postoji osjećaj mira. Većina posjetitelja su budistički hodočasnici iz cijelog svijeta, vraćajući Buddhine korake kroz postaje svoga života. Smatra se da je hram Maya Devi, posvećen Buddhinoj majci, mjesto na kojem se rodio Buddha. Sadrži drevni kameni reljef iz 2. stoljeća koji prikazuje Buddhino rođenje.

Swayambhunath

Smješten na brežuljku na zapadu Kathmandua, Swayambhunath je drugi najvažniji svetište u dolini Kathmandu nakon Boudhanath. Zbog rezidentnih majmuna koji nastanjuju dijelove hrama, to je više ljubazno poznato kao Monkey hram. Stupa Swayambhu, obojana očima sveprisutnog boga, čini središte kompleksa hrama. To je izvorno prapovijesno kultno mjesto, ali kompleks hrama datira iz 5. stoljeća. Swayambhu igra važnu ulogu u životima budističkih družina Vajrayana iz Sjevernog Nepala i Tibeta, a osobito od Newarskih budista u dolini Kathmandu.Potres u 2015. godini izazvao je neku štetu kompleksu Swayambhunath hrama.

Bhaktapur

Bhaktapur, treći od “Kraljevskih gradova”, leži na staroj trgovačkoj putanji do Tibeta, izvan Kathmandua. Za Bhaktapur trgovački put bio je i arterijska veza i glavni izvor bogatstva. Njegova relativna dalekost u to vrijeme omogućila je razvoj grada samostalno i na način koji ga razlikuje od ostalih dva grada. Za razliku od Patana i Kathmandua, stanovništvo Bhaktapura je prvenstveno hinduska. Najbolje mjesto za početak obilaska grada je Durbar Square, gdje se osim kraljevske palače nalazi i nekoliko hramova. Cijelo područje je UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine.

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: